Directeur Nationale Bank excuseert zich voor #allennrAmsterdam-tweets

De directeur van de Nationale Bank, Marcia De Wachter, excuseert zich voor haar Twitter-oproep om Brussels Airport te boycotten. Ze erkent dat haar verklaringen geheel ongepast was en excuseert zich "in het bijzonder tegenover de personen die zich hierodoor zouden gekwetst voelen".

De Antwerpse Marcia De Wachter is al sinds 1999 directeur bij de Nationale Bank, maar is daarnaast ook onder meer ondervoorzitter van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid. In die zin is haar oproep om niet langer te reizen via de luchthaven van Zaventem opmerkelijk. De vrees bestaat immers dat de aanslagen op de luchthaven en de nasleep ervan jobs zullen kosten.

De Wachter stuurde maandag maar liefst drie tweets de wereld in over de chaos op de luchthaven. "Geen service op Zaventem op een totaal lege luchthaven. Allen naar Amsterdam aub". Een uur later kwam de bewuste hashtag #allennrAmsterdam, die overigens nog maar weinig bijval kent. De Wachter had het ook over "Een debacle. Aankomst op Zaventem, niemand weet waarheen".

Vanochtend kwamen er dan verontschuldigingen. Volgens De Wachter verwezen de tweets naar de chaos van gisteren. "Minister Jambon heeft oplossing beloofd. Incident gesloten".

Ook in het verleden was de directeur al kritisch voor de extra veiligheidscontroles op de luchthaven. In tweets eind april sprak ze zich al resoluut uit tegen de manier waarop de pre-screening gebeurt, waardoor passagiers drie uur op voorhand op de luchthaven moeten zijn. "Dubbele security check op Zaventem loodzwaar, onnodig en onhoudbaar", luidde het toen.

Meest gelezen