Duits gruwelpaar verantwoordelijk voor zeker 2 overlijdens

In de Duitse staat Noordrijn-Westfalen blijkt een gruwelijke mishandelingszaak een nog veel grotere omvang te hebben dan eerst werd gedacht. Een koppel dat een vrouw wekenlang gevangen hield en mishandelde tot ze uiteindelijk aan haar verwondingen bezweek, heeft eerder al nog zeker één andere vrouw vermoord.

Het stel uit de stad Höxter werd onlangs gearresteerd toen ze hun slachtoffer met een zware hoofdwonde naar het ziekenhuis brachten. De vrouw uit de regio Hannover was via een contactadvertentie naar de boerderij van het stel in Noordrijn-Westfalen gelokt. Daar aangekomen werd ze geslagen, vastgebonden en gefolterd.

Het slachtoffer werd van haar vrijheid beroofd en moest volgens de procureur in een onverwarmde ruimte op de grond slapen. De mishandelingen duurden verschillende weken. Toen de toestand van de vrouw aanzienlijk verslechterde wilde het stel haar terug naar huis brengen. Maar onderweg kregen ze autopech. Uiteindelijk brachten ze de vrouw naar het ziekenhuis waar ze aan haar verwondingen overleed.

Lichaam in diepvriezer verstopt

Nu blijkt dat het paar, een man van 46 en zijn 47-jarige ex-vrouw, in 2014 ook al een andere vrouw vermoordden. Dat blijkt althans uit verklaringen van de vrouw.

Ook dat slachtoffer, een vrouw van 33 uit Nedersaksen, zou aan de gevolgen van zware mishandelingen overleden zijn. Haar lichaam werd eerst nog een tijdlang in de diepvriezer verstopt maar uiteindelijk werden haar lichaamsdelen beetje bij beetje verbrand.

Het echtpaar scheidde drie jaar geleden maar de vrouw zou naar eigen zeggen nog steeds afhankelijk geweest zijn van haar man. Ook zij zou door hem zwaar mishandeld geweest zijn. De man was alleszins geen onbekende voor het gerecht. In 1995 werd hij veroordeeld tot ruim twee jaar cel voor zware mishandeling van zijn eerste vrouw. Sindsdien leefde hij van een uitkering. De man, die volgens zijn ex-partner handelde uit extreme machtsdrang, ontkent alle beschuldigingen en wijst haar als dader aan.

De Duitse politie heeft intussen weet van zeker nog een andere vrouw die door het koppel mishandeld is.