E17 weer vrij na kop-staartongeval met vrachtwagens in Kruishoutem

De E17 van Kortrijk naar Gent is weer vrij na een dodelijk kop-staartongeval met drie vrachtwagens. Daarbij kwam een chauffeur om het leven. In Kruishoutem bleef de weg geruime tijd afgesloten. Kort na de middag was de E17 weer vrij, na het onderzoek van het parket.

Het ongeval gebeurde omstreeks 9.30 uur op de E17 richting Gent. Er waren drie vrachtwagens betrokken bij de aanrijding. Daarbij kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven. Vermoedelijk is de kop-staartaanrijding gebeurd in de file na een eerder ongeval ter hoogte van Nazareth. Een verkeersdeskundige van het Oost-Vlaamse parket kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken.

Alle verkeer op de E17 richting Gent moest de snelweg verlaten via de afrit Kruishoutem en een omleidingsroute volgen tot de oprit Deinze. Daardoor vormden zich ook op de secundaire wegen in de omgeving lange files.

Omstreeks 13 uur was de E17 weer vrij. "Na het onderzoek van het parket was er nog even tijd nodig om de voertuigen te takelen en de rijbaan schoon te maken. Van een groot ladingverlies is geen sprake, dus voor de avondspits zal de situatie naar alle waarschijnlijkheid genormaliseerd zijn", aldus VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. "De situatie op de lokale wegen blijft wel problematisch."

Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum zal die hinder nog een hele tijd duren. "We vragen alle bestuurders om de omgeving te vermijden. Het ongeval gebeurde net na de op- en afrit van Kruishoutem." Het verkeer dat vast kwam te zitten tussen de plaats van het ongeval en het op- en afrittencomplex kon onder begeleiding van de politie omkeren en de snelweg verlaten.