Eurovisiesongfestival voor het eerst in de VS op de buis

De European Broadcasting Union heeft een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse televisiedistributeur Viacom over de uitzending van de finale van de liedjeswedstrijd. De finale zal voor het eerst live uitgezonden worden in de VS.

De finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 14 mei zal voor het eerst in de geschiedenis van de liedjeswedstrijd live uitgezonden worden in de VS. Organisator EBU heeft daarover een overeenkomst bereikt met kabeldistributeur Viacom.

Jon Ola Sand van de EBU reageert bijzonder opgetogen op de overeenkomst. "Het Songfestival zal voor het eerst live uitgezonden worden in een van de grootste televisiemarkten ter wereld", klinkt het.

Het Eurovisiesongfestival is volgende week aan zijn 61e editie toe. De wedstrijd vindt plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm. In totaal nemen 42 landen deel aan de liedjeswedstrijd.