Francken: "Timmermans is hypocriet"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) noemt Frans Timmermans een "hypocriet" op Twitter. Hij reageert daarmee op een uitspraak van de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie in De Standaard. Daarin zei de Nederlander dat "de verklaring van Jambon over de dansende moslims te maken heeft met hun vrees dat het N-VA-electoraat terug zal dansen naar Vlaams Belang".

In een interview met De Standaard liet de Nederlandse vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zijn ongenoegen blijken over de uitspraak van de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over de "dansende moslims" na de aanslagen in Brussel.

"Het zou hetzelfde zijn om te zeggen dat in de jaren zeventig een significant deel van de socialisten danste na de aanslagen van de Rode Brigade en de Rote Armee Fraktion", zei Timmerman in het interview. "Tijdens zijn ondervraging in het parlement kon Jambon die bewering niet staven. Het is gewoon niet gebaseerd op feiten. Ik heb de indruk dat het vooral te maken heeft met de vrees dat een significant deel van het N-VA-electoraat terugdanst naar Vlaams Belang."

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageerde meteen op de sociaalnetwerksite Twitter. Hij noemt Timmermans "hypocriet" en verwijt hem partijpolitieke uitspraken die "hoogst ongebruikelijk zijn voor een commissaris". Francken laat weten dat hij verder niet wil reageren.