Megafestival met Dylan, Stones en McCartney heet Desert Trip

De details van het Amerikaanse megafestival met Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, The Rolling Stones, Roger Waters en The Who zijn bekend. Het festival krijgt de naam Desert Trip en vindt plaats van 7 tot en met 9 oktober op het terrein van Coachella in Californië. Een kaartje voor drie dagen kost tussen 350 en 1.400 euro.

Enkele weken geleden bevestigde Roger Daltrey van The Who de geruchten over een megafestival met zes muzieklegendes. Dat het evenement zou plaatsvinden begin oktober op het festivalterrein van Coachella in de stad Indio in Californië was ook al duidelijk. Nu zijn de overige praktische details bekendgemaakt.

Op Desert Trip zullen elke avond twee muzikale grootheden optreden. Vrijdag 7 oktober zijn dat The Rolling Stones en Bob Dylan, zaterdag Paul McCartney en Neil Young. Zondag sluiten Roger Waters (van Pink Floyd) en The Who de feestelijkheden af. Voorprogramma's zijn er niet, enkel optredens van de headliners.

Hoeveel moet je daarvoor neertellen? Een dagticket kost 199 dollar (173 euro). Voor het goedkoopste combiticket betaal je 350 euro. Wie de beste plaatsen wil, moet 1.400 euro op tafel leggen. De ticketverkoop start volgende week maandag.