Nationale betoging van de drie vakbonden op 24 mei

Er komt een nationale betoging van de drie grote vakbonden op 24 mei. Een maand later organiseert het ABVV een algemene staking. Op 7 oktober, de tweede verjaardag van de regering-Michel, volgt een nationale staking van de drie bonden.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op dinsdag 24 mei een nationale betoging tegen het regeringsbeleid. De achterban van de drie vakbonden is niet te spreken over de maatregelen die de regering bij de begrotingscontrole heeft genomen. Vooral het afschaffen van de 38 urenweek kan voor hen niet door de beugel.

Na de gemeenschappelijke interprofessionele betoging op 24 mei volgt opnieuw een manifestatie op 31 mei in de openbare sector, opnieuw in front.

Een maand later, op 24 juni, organiseert de socialistische bond ook een nationale staking. Het ABVV wilde de andere bonden overtuigen om mee te staken, maar dat is niet gelukt. Voor de christelijke vakbond ligt die datum te dicht bij de examens en de vakantie.  De liberale bond moet nog beslissen of ze dan meedoet.

De vakbonden hebben ook al acties aangekondigd voor het najaar. Op 29 september plannen ze een derde grote betoging en op 7 oktober, bij de tweede verjaardag van de regering-Michel, volgt een nieuwe nationale staking in gemeenschappelijk vakbondsfront.