Nederland wil Songfestival winnen met stilte

De Nederlandse zanger Douwe Bob heeft zijn eerste repetitie voor de halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 10 mei afgewerkt in Stockholm. In het midden van zijn nummer "Slow down" heeft de zanger tien seconden stilte ingelast.

In Stockholm zijn de repetities voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival van start gegaan. De Nederlandse kandidaat Douwe Bob heeft een opmerkelijk aardigheidje toegevoegd aan zijn nummer "Slow down".

Douwe Bob wil Europa overtuigen met tien seconden stilte in het midden van zijn countryballade. Na een gitaarsolo wordt het nummer volledig stilgelegd. Of de ingeving van de 23-jarige Douwe Bob tot succes leidt, zal volgende week dinsdag moeten blijken.

De Belgische Songfestivalkandidate Laura Tesoro reist morgen af naar Zweden. België moet in de tweede halve finale op donderdag 12 mei een plaats proberen te verzilveren voor de finale op zaterdag 14 mei.