Solvay vindt koper voor Braziliaanse dochterfirma

Solvay heeft zijn belang in de Braziliaanse dochterfirma Indupa verkocht aan de chemiegroep Unipar Carbocloro. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Het gaat om een participatie waar de Belgische chemiegroep al lang vanaf wil. Eerdere pogingen om Indupa te verkopen, mislukten.

Het verlieslatende filiaal, met 956 werknemers en 2 productiefaciliteiten in Brazilië en Argentinië één van de grootste pvc-producenten van Latijns-Amerika, wordt nu verkocht aan Unipar Carbocloro voor 202 miljoen Amerikaanse dollar (175 miljoen euro). Maar volgens de krant De Tijd stond het filiaal voor -98 miljoen euro in de boeken van Solvay.

"De verkoop volgt onze eerder aangekondigde vervroegde uittreding van onze pvc joint venture als deel van Solvay's transformatie in een gespecialiseerde chemiegroep", luidt het in het persbericht van de Belgen.

De overname door Carbocloro moet wel nog de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten krijgen. Bij een eerdere poging om Indupa aan Braskem te verkopen, zette de Braziliaanse mededingingsautoriteit het licht op rood.