Tickets voor Michael Kiwanuka in Trix illegaal aangeboden

Muziekcentrum Trix in Antwerpen waarschuwt voor de illegale verkoop van tickets voor het concert van de Britse soulzanger Michael Kiwanuka op 3 november. Hoewel de officiële verkoop van tickets pas morgen start, biedt een Nederlandse site er nu al aan tegen een veel hogere prijs.

"Georganiseerde doorverkoop van tickets is in België verboden", zegt Ken Veerman, zakelijk directeur van Trix. "Deze praktijk is dus illegaal. Wellicht opereert de website daarom vanuit Nederland, waar doorverkoop van tickets nog steeds toegelaten is."

De website in kwestie, TicketTribune, hanteert prijzen die een stuk boven de oorspronkelijke verkoopprijs liggen. "De officiële ticketprijs is 29,50 euro inclusief reservatiekosten. Tickettribune biedt de tickets aan voor 55 euro + 15 euro servicekosten. Ook dat is verboden", aldus Veerman.

"Voorts worden op TicketTribune al tickets aangeboden voor de start van de voorverkoop met de mededeling: "U kunt bij TicketTribune voorverkoop tickets reserveren. Zo bent u altijd verzekerd van tickets." Aangezien het ticketsysteem van Trix het enige officiële kanaal is waar tickets aangeboden worden, kan de website onmogelijk tickets garanderen aan haar klanten", benadrukt Veerman.

Trix adviseert alle concertliefhebbers om tickets alleen via de officiële voorverkoopkanalen te kopen. "Via www.trixonline.be bent u zeker van geldige tickets voor concerten die plaatsvinden in Trix", besluit Veerman.

Economische Inspectie op de hoogte

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) verzekert dat de Economische Inspectie zal optreden indien misbruik of identiteitsfraude in het spel blijkt te zijn. Ook in het verleden is al opgetreden tegen doorverkoopwebsites, zo brengt hij in herinnering. Peeters roept iedereen ook opnieuw op om verdachte websites steeds te signaleren via www.meldpunt.belgie.be.