Tweede herdenkingswand geplaatst in Maalbeek

De Brusselse vervoersmaatschappij heeft een tweede herdenkingswand geplaatst in metrostation Maalbeek. De eerste wand stond al na een week overvol met boodschappen voor de slachtoffers van de terreuraanslag.

Reizigers en passanten hebben de voorbije week de eerste herdenkingsmuur volledig volgeschreven. Om alles goed te bewaren, kwam er plexiglas over de wand, maar ook die raakte al aardig vol met briefjes. Daarom besliste de MIVB om een tweede herdenkingswand te plaatsen, vlak bij de eerste.

"De herdenkingswanden zullen zeker nog een tijdje blijven", zegt woordvoerster Ann Van Hamme aan de Brusselse nieuwssite Bruzz. "Wellicht nog enkele maanden. We wachten eerst het herdenkingsmonument af, vooraleer we deze muren zullen wegnemen."

AFP or licensors