"Horrornanny" terug in de Verenigde Staten

De Amerikaanse vrouw (34) die begin dit jaar één jaar cel kreeg voor de mishandeling van twee peuters in Knokke-Heist, is opnieuw op vrije voeten. Verwacht werd dat ze pas in de zomer terug naar de Verenigde Staten zou kunnen terugkeren, maar de vrouw kon toch al eerder vertrekken.

De Amerikaanse zorgde in de zomer van 2011 voor de tweeling van een Luxemburgs koppel. Tijdens hun vakantie in Knokke-Heist belandden de twee baby's met gebroken polsen in het ziekenhuis. De nanny keerde kort daarna terug naar de Verenigde Staten, maar uiteindelijk werd ze in 2013 door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld. Haar straf werd daarna verminderd naar één jaar effectieve gevangenisstraf en drie jaar met uitstel.

De Amerikaanse "horrornanny" zat sinds juli vorig jaar in een Belgische cel, maar vandaag zit ze alweer in de Verenigde Staten. Ook daar mag ze geen contact hebben met kinderen jonger dan 14 jaar.