"Jezus" blokkeert doorgang winkel met kruis en wordt opgepakt

Klanten van de Apple Store in Philadelphia keken begin deze week wellicht even vreemd op. Niemand minder dan Jezus werd er prompt in de boeien geslagen. Jezus? Of toch iemand die zichzelf al jarenlang "Philly Jesus" noemt.

Neen, Philly Jesus is niet de echte naam van de man die afgelopen maandag door de politie is opgepakt. Het gaat om Michael Grant, een afgekickte drugsverslaafde die al van bij zijn geboorte christen is. Al jarenlang loopt hij door de straten van Philadelphia met lang haar, een lange baard en een gewaad. Vaak zeult hij ook een gigantische kruis mee op zijn rug.

En net dat kruis was het probleem in de Apple Store, waar hij de toegang ermee blokkeerde. Het winkelpersoneel vroeg verschillende keren om zijn "attributen" buiten te laten, maar omdat de man niet luisterde, werd de politie opgebeld. Die namen hem mee.

De man wordt vervolgd voor huisvredebreuk en "wanordelijk gedrag", maar werd dinsdagochtend al opnieuw vrijgelaten. "I am free!!!!! I'm free at last!!", zette hij meteen op zijn Twitterpagina, die overigens ook de naam Philly Jesus meekreeg.

Volgens Grant vervolgt de politie hem voor zijn religieuze overtuigingen. "Dit land is gebouwd op vrijheid van religie. Ik mag op elke publieke plaats komen op de manier die ik wil", zegt hij aan NBC10.