"Maak van Elsa uit "Frozen" een lesbische koningin"

Sneeuwkoningin Elsa uit "Frozen" moet in de tweede film een vrouwelijke partner krijgen. Die opmerkelijke oproep doen enkele fans van de Disneyfilm op Twitter.

#GiveElsaAGirlfriend. Het was de 17-jaar jonge Alexis Isabel uit Mexico - die ook het Twitteraccount Feminist Culture beheert - die de hashtag enkele dagen geleden lanceerde op Twitter. Ondertussen hebben duizenden fans wereldwijd haar voorbeeld gevolgd. Hun oproep is duidelijk: Disney moet van Elsa een lesbische koningin maken in de tweede "Frozen"-film.

Op zich zou die verhaallijn er ook nog niet zo gek in staan. De animatiefilm is voor velen namelijk "de meest progressieve Disneytekenfilm ooit". Elsa gaat er - in tegenstelling tot in heel wat andere films - niet op zoek naar een man, maar leeft op het einde ook nog steeds "lang en gelukkig".

"Velen zien in "Frozen" een boodschap om te accepteren wie je bent", zegt de twitteraar aan NBC 12. En dus zou het helemaal niet vreemd zijn als Elsa plots uit de kast komt, zo klinkt het.

Disney heeft nog niet gereageerd op de oproep. Als het bedrijf de fans zou volgen, zou het gaan om een primeur. Nooit eerder was er al een lesbische prinses of koningin in hun films te zien.