Brusselse agenten die overvallen zouden hebben gepleegd, blijven in de cel

Twee Brusselse politieagenten, die verschillende mensen zouden hebben bestolen, blijven aangehouden. De twee inspecteurs zouden buitenlandse automobilisten hebben tegengehouden en beroofd. Gisteren vroegen ze aan de raadkamer om te worden vrijgelaten, maar die besliste dat ze in de cel moeten blijven.

De twee agenten zouden op 10 en 20 december vorig jaar twee overvallen gepleegd hebben. Die twee dagen zouden ze telkens een wagen tegengehouden hebben op de Brusselse Ring, onder het mom van een controle, en de inzittenden beroofd hebben van hun geld. Op die manier zouden ze 5.300 euro buitgemaakt hebben. Een van de slachtoffers diende een klacht in bij de lokale politie van Vilvoorde-Machelen, waarna de twee agenten werden opgespoord.

Op zondag 24 april werden ze door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor bendevorming en diefstal met geweld, met de verzwarende omstandigheid dat ze dit deden als openbaar ambtenaar.
Volgens de advocaten geven de twee politie-inspecteurs wel toe dat ze die controles hebben uitgevoerd, maar betwisten dat ze daarbij ook maar iets gestolen hebben.