Chick Corea viert 75e verjaardag in het Rivierenhof

De legendarische jazzpianist Chick Corea viert zijn 75e verjaardag in het Openluchttheater Rivierenhof. Hij neemt voor de gelegenheid drummer Marcus Gilmore en contrabassist Avishai Cohen mee.

Chick Corea is, samen met zijn generatiegenoot Herbie Hancock, een gigant uit de jazzhistorie. In de jaren 60 was hij de toetsenist in een formatie van trompettist Miles Davis. Daarnaast heeft Chick een weergaloze solocarrière uitgebouwd, die zich niet enkel tot de jazz beperkt, maar ook zijn sporen verdiend heeft binnen klassieke muziek.

Zijn 75e verjaardag komt hij nu vieren in het Openluchttheater Rivierenhof omringt door Marcus Gilmore op drums en contrabassist Avishai Cohen. Deze laatste behoort tot de absolute wereldtop van de hedendaagse jazz en is de publiekslieveling op internationale jazzfestivals.