E17 richting Frankrijk volledig versperd na dodelijk ongeval met vrachtwagens

De E17 richting Frankrijk is ter hoogte van Aalbeke volledig versperd geweest na een dodelijk ongeval waarbij twee vrachtwagens betrokken waren. Het verkeer werd omgeleid en er stond een lange file.

Het ongeval, een aanrijding tussen drie vrachtwagens, gebeurde in de file richting Franse grens op de E17. Daar staan dagelijks files vanwege de grenscontroles, maar door het drukke verkeer was de file langer dan anders.

De overleden trucker is een 59-jarige man uit Oekraïne. Hij merkte de file te laat op en botste op een voorligger. Daardoor vatte zijn cabine onmiddellijk vuur. De man kon niet gered worden. Ook de tweede vrachtwagen, die op zijn beurt tegen zijn voorligger botste, raakte beschadigd door de brand.

Door het ongeval stond er een lange file op de E17 richting Frankrijk. In de richting van Gent was de autosnelweg sneller weer vrij. De afhandeling van het ongeval nam een hele tijd in beslag en het verkeer werd afgeleid naar de E403, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Ook zwaar verkeersongeval op E403

Ook op de E403 gebeurde een zwaar verkeersongeval. Dat ongeval deed zich voor in een file die zich had gevormd aan de afrit Wevelgem, met verkeer dat door het ongeval in Aalbeke van de E17 was weggeleid. Daar waren twee vrachtwagens en vier personenwagens in betrokken. Er viel een licht- en een zwaargewonde.

Ter hoogte van Waregem en Marke deden zich eveneens ongevallen voor op de E403. In Marke moest een persoon uit zijn voertuig bevrijd worden. In Waregem bleef het bij blikschade.