Er nemen opnieuw meer mensen de metro in Brussel

Er nemen opnieuw meer mensen de metro in Brussel. Net na de aanslag op 22 maart op het metrostation Maalbeek koos 90 procent van de pendelaars voor ander vervoer. Geleidelijk aan is de situatie verbeterd, al maakt een deel van de metroreizigers duidelijk ook gebruik van het bovengrondse netwerk.

"De eerste dagen na de aanslagen namen de rittenaantallen in de metro een duik met 90 procent", zegt An Van Hamme van de MIVB. "Nu merken we dat de reizigers opnieuw geleidelijk aan vaker gebruikmaken van het metronet, met ongeveer 20 procent minder reizigers op 29 april. Een gedeelte van de metroreizigers maakt duidelijk ook gebruik van het bovengrondse net (tram en bus) want daar zien we aan het totale aantal ontwaardingen dat die maar 9 procent lager liggen dan in dezelfde periode vorig jaar."

De terugval heeft ook te maken met het feit dat een deel van het metronetwerk vlak na de aanslagen dicht bleef. De MIVB verwacht dat de cijfers mettertijd opnieuw zullen stabiliseren, zowel voor de metro als voor het bovengrondse net.