Gennez: "Vak burgerschap beste garantie op hechte samenleving"

Caroline Gennez van de SP.A ziet meer heil in een vak burgerschap om leerlingen te leren omgaan met diversiteit. "Breng jongeren samen om met elkaar in dialoog te gaan, in plaats van elk apart zijn eigen godsdienst te bestuderen", klinkt het.

De directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen Lieve Boeve zei vandaag dat hij moslims en andersgelovigen een volwaardige plek wil geven op school. Caroline Gennez van de SP.A is tevreden dat het debat wordt gevoerd, maar ziet meer heil in een vak burgerschap om leerlingen beter te leren omgaan met diversiteit in de samenleving.

"De beste manier om onze kinderen voor te bereiden op de samenleving van morgen, is een gezamenlijk vak burgerschap op school", zegt Gennez. "Zo kunnen alle kinderen, vanuit hun eigen identiteit, met elkaar in debat gaan en legt het onderwijs de basis voor de hechte samenleving van morgen. Kinderen moeten mét elkaar leren in plaats van over en naast elkaar. Breng jongeren samen om met elkaar in dialoog te gaan, in plaats van elk apart z’n eigen godsdienst te bestuderen”

Minister van Onderwijs Hildre Crevits (CD&V) geeft deze middag toelichting tijdens het vragenuurtje in het Vlaams parlement.