Kasich stapt uit de race, Trump blijft over als enige kandidaat

John Kasich stapt uit de race om de Republikeinse nominatie. Dat meldt het persagentschap AP. Daarmee blijft Donald Trump over als de enige kandidaat. De weg naar de nominatie als Republikeinse presidentskandidaat ligt voor hem nu helemaal open.

Dat John Kasich de handdoek in de ring gooit, is geen verrassing. de gouverneur van Ohio was de laatst overgebleven tegenstander van Donald Trump. Alleen in zijn eigen thuisstaat kon hij de voorverkiezingen winnen. Hij werd als kansloos beschouwd.

Gisteren trok ook Trumps belangrijkste rivaal Ted Cruz zich terug. Voor Trump ligt de weg naar de nominatie als Republikeinse presidentskandidaat nu helemaal open. Cruz en Kasich sloegen enkele weken geleden nog de handen in elkaar in een poging om Trump tegen te houden in de voorverkiezingen. Zonder resultaat dus.