Laatste Belg uit directiecomité van Engie

De Franse energiereus Engie, moederbedrijf van Engie Electrabel, heeft een nieuw directiecomité. Daarin is geen plaats meer voor Belgen, zo blijkt uit de samenstelling. De laatste Belg in het directiecomité, Willem Van Twembeke, krijgt een andere functie.

Van Twembeke was binnen de directie verantwoordelijk voor de internationale energieactiviteiten. Hij zal voortaan deel uitmaken van de taskforce "Accelerate". Eind 2016 krijgt hij nieuwe operationele verantwoordelijkheden, zo meldt het persbericht. De activiteiten in de Benelux - dus Electrabel - vallen voortaan ook onder de verantwoordelijkheid van Pierre Mongin, en niet langer onder die van Jérôme Tolot.

Bij Electrabel bevestigt men dat er geen Belgen in het directiecomité zitten. Maar door de nieuwe organisatiestructuur is er meer autonomie voor de verschillende landen, zegt de woordvoerster. Ceo Philippe Van Troeye rapporteert rechtstreeks aan Pierre Mongin.

Sinds deze week heeft Engie een nieuwe CEO: Isabelle Kocher, die Gérard Mestrallet opvolgt.