Morricone krijgt rust voorgeschreven van doktoren

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone moet vanwege gezondheidsproblemen geplande optredens in Rome en verschillende andere steden in Europa afzeggen. De dokters hebben de 87-jarige rust voorgeschreven tot eind juni, omdat hij een ernstig probleem heeft aan de wervelkolom. Volgens Greenhouse Talent gaan de concerten in Gent op 25 en 26 juni door zoals gepland.

De Romeinse muziekacademie Santa Cecilia maakte woensdag op zijn website bekend dat Ennio Morrecone een aantal concerten moet annuleren.

"De nieuwe data van de concerten, die helaas uitgesteld moeten worden, worden zo snel mogelijk vastgelegd", wordt de maestro geciteerd.

De 87-jarige Ennio Morricone zakt normaal gezien op 25 en 26 juni af naar het Sint-Pietersplein in Gent. Concertpromotor Greenhouse Talent heeft nog geen bericht gekregen dat die optredens niet zouden doorgaan. "De twee optredens zullen doorgaan zoals gepland", meldt Greenhouse Talent.