Night of the Proms trekt (opnieuw) naar de VS

In juni trekt Night of the Proms opnieuw naar de Verenigde Staten. Dat meldt de organisatie in een persbericht. Met concerten die zoals steeds een mengelmoes vormen van pop en klassiek in Kansas City en Dallas wordt een vervolg gebreid aan hun Amerikaans avontuur van twee jaar geleden.

Night of the Proms trekt met een bijna volledig Amerikaanse affiche naar Kansas City en Dallas. Onder meer Grammy-winnaar Michael Bolton, new wavegroep Wang Chung, countryster Wynonna Judd en Steve Walsh van Kansas maken hun opwachting. John -"Music was my first love"- Miles is uiteraard ook van de partij. De klassieke begeleiding wordt voorzien door het symfonisch orkest Il Novecento en dirigente Alexandra Arrieche. Carl Huybrechts mag de show aan elkaar praten.

In 2014 heeft Night of the Proms al een concertreeks georganiseerd in de Verenigde Staten. Na de première in Dallas volgden ook concerten in Little Rock, Kansas City en Omaha. "De algemene respons op die shows overtrof de verwachtingen: een stevig signaal dat een vervolg niet uit mocht blijven", klinkt het. De organisatie richt zich met het concept niet enkel op Amerikaanse muziekliefhebbers, voor Belgen is er een speciaal ticketaanbod.