Peter Vanvelthoven wil een megazonnepark in Lommel

De burgemeester van het Noord-Limburgse Lommel Peter Vanvelthoven (SP.A) wil graag een megazonnepark in zijn gemeente. Volgens Vanvelthoven kan zo'n groots zonnepark een oplossing zijn voor het schrappen van de biomassacentrales in Gent en mogelijk ook in Genk.

Volgens burgemeester Vanvelthoven (SP.A) is er voldoende plaats in zijn gemeente voor een megazonnepark. "In afwachting van meerdere bedrijven, denk ik dat het een goede zaak is om voorlopig een zonnepark in Lommel te vestigen. Zo'n park kan Vlaanderen helpen om de klimaatdoelstellingen tegen 2020 te halen." In Lommel staan momenteel al 13 windmolens, meteen ook het grootste windmolenpark in het binnenland.

Deze namiddag vindt in het Vlaams Parlement een debat plaats over de biomassa-energie. Daarbij zal ook Bart Tommelein aanwezig zijn (Open VLD), de eerste keer als kersvers minister van Energie.