Premier gaat dan toch zelf uitleg geven over slecht Europees begrotingsrapport

Premier Charles Michel (MR) zal dan toch zelf antwoorden op de vragen over het slechte Europese begrotingsrapport voor ons land. Eerder op de dag waren de vragen nog doorgeschoven naar zijn partijgenote en begrotingsminister Sophie Wilmès, tot ongenoegen van oppositiepartij Groen.

De Europese voorjaarsprognoses bleken gisteren slecht nieuws voor ons land. Ondanks de begrotingsinspanningen zou het tekort opnieuw oplopen van 2,6 naar 2,8 procent van het bbp. Bovendien stijgt ook het primaire tekort voor het eerst sinds jaren weer en gaat ook de staatsschuld opnieuw omhoog.

Parlementsleden van meerderheid en oppositie wilden vandaag premier Michel horen in de plenaire Kamer. Dat zal dus effectief ook gebeuren. Groen, SP.A, de PS en ook meerderheidspartijen N-VA en Open VLD hadden daarop aangedrongen.

Eerder werd op de conferentie van voorzitters beslist de vragen door te schuiven naar begrotingsminister Wilmès (MR), die zelf vragen had gekregen van CD&V en MR. Maar gezien het belang van het rapport en de vragen van oppositie én meerderheid besloot Kamervoorzitter Siegfried Bracke aan te dringen bij de premier om toch zelf te antwoorden.

Meest gelezen