Themapark voor volwassenen verhit de gemoederen

Botsauto’s ontworpen als vagina’s en penissen. Lustopwekkende gerechten in de restaurants. En een zwembad om met zijn allen naakt in rond te dobberen. Alles kan in EroticaLand in Brazilië. Maar of het ook mag en of het werkelijkheid wordt ...?

In Brazilië wil een groep ondernemers een pretpark openen met als thema seks – alleen toegankelijk voor volwassenen. Als alles goed gaat, is het park klaar in 2018. ErotikaLand wordt volgens de plannen gebouwd nabij de stad Piracicaba, op twee uur rijden van São Paulo. Maar dat is zonder het stadbestuur gerekend.

“We kunnen ons niet veroorloven om bekend te staan als hoofdstad van de seks”, zegt Matheus Erler, van de Christelijk Socialistische Partij, die de plak zwaait in Piracicaba. De man heeft schrik dat een themapark vooral losgeslagen individuen zal aantrekken.

“Het wordt inderdaad geen plaats voor nonnen”, zegt zakenman Mauro Morata. Hij voegt er wel aan toe dat seks in het park verboden wordt. “Voor dat soort activiteiten komt er een motel.”

Werkgelegenheid

Er is nog geen exacte locatie. Maar volgens Morata zal het themapark in de heuvels liggen, ver weg van het stadscentrum. “We gaan een gezonde kijk op seks promoten. Er komt een museum over de geschiedenis van de seksualiteit. En onze medewerkers zullen het gebruik van condooms stimuleren.”

Voor de rest vertoont het sekspark – op plan althans – veel gelijkenissen met andere pretparken. Er is een reuzenrad, een labyrinth, een waterglijbaan, … alleen dus in een ander kleedje. Een ticket zal ongeveer 100 Amerikaanse dollar kosten. Als het park er komt, levert het volgens de initiatiefnemers 250 banen op.