Verlengd weekend start met drukste avondspits van het jaar

Door de start van het verlengde weekend was het sinds vanmiddag bijzonder druk op de weg, in het bijzonder op de Antwerpse en de Brusselse Ring. Wie van oost naar west ging, moest rekening houden met vertragingen van 1,5 tot 2 uur. Het was de drukste avondspits van het jaar voor Vlaanderen en de op één na drukste voor België.

"Dit is een klassiek beeld voor een hemelvaartweekend", zei Hajo Beeckman vanmiddag. "Veel mensen die de brug maken, vertrekken naar de kust of een andere vakantiebestemming. Daarbovenop komt het gewone economische verkeer. Bovendien zijn er enkele kleine ongelukken gebeurd die extra vertraging veroorzaken."

Een andere reden is dat ook veel Nederlanders en Duitsers op vakantie vertrekken en daarbij naar of door ons land rijden. Op het piekmoment stond er rond de 300 kilometer file. Rond 20 uur was dat nog steeds 100 kilometer.

Ook morgenochtend zal het erg druk zijn richting kust. "Je vertrekt het best zo vroeg mogelijk", adviseert Hajo Beeckman.

De actuele verkeerssituatie vindt u hier.