Vlaamse parlementscommissie radicalisering uitgesteld naar 18 mei

In het Vlaams Parlement heeft de commissie voor de Strijd tegen de Gewelddadige Radicalisering de geplande vergadering van vandaag moeten uitstellen naar 18 mei. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kon onverwacht niet aanwezig zijn.

De commissie moest een stand van zaken opmaken van de maatregelen die de Vlaamse regering neemt tegen radicalisering. De commissievergadering was eerst gepland voor midden mei, maar werd vervroegd bijeengeroepen na de aanslagen van 22 maart.

Het was de bedoeling dat naast coördinerend minister Liesbeth Homans (N-VA) ook minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) en minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) naar de commissie zouden komen. Maar omdat minister Crevits onverwacht verstek moest laten gaan, is de vergadering met twee weken uitgesteld. Tot 18 mei dus, de datum die de commissie aanvankelijk gepland had.