Antwerpen blundert alweer bij wegtakelen tientallen auto's

Voor de tweede keer in iets meer dan een week moet de Antwerpse politie bestuurders vergoeden van wie de auto is weggetakeld op de Gedempte Zuiderdokken. In tegenstelling tot vorige week woensdag waren er nu wel parkeerverbodsborden geplaatst, zij het te laat.
(archieffoto)

In totaal gaat het over een 40 tal auto's die getakeld werden om een rommelmarkt mogelijk te maken. "Het is inderdaad jammer dat we dergelijk incident voor de tweede keer op een week tijd moeten meemaken", zegt woordvoerder Dirk Delechambre van de Stad Antwerpen. "Dat toont aan dat er iets schort aan onze interne werkprocessen."

"We gaan die dan ook volop nakijken om te zien hoe we dergelijke spijtige incidenten in de toekomst kunnen vermijden." Delechambre geeft toe dat de stad in de fout is gegaan: "De rekening voor het wegslepen zal volledig voor de stadsrekening komen, dus de bestuurders zal geen factuur worden toegestuurd."

Vorige week zijn 250 auto's getakeld. De rekening daarvoor is geschat op ongeveer 45.000 euro.