Dertien doden bij busongeval in India

Bij een busongeval in het noordoosten van India zijn minstens 13 doden en 53 gewonden geteld. Volgens het Indiase persagentschap PTI raakte de bus van een brug af om vervolgens meerdere keren over de kop te gaan.

De autobus, die van de deelstaat Jharkhand naar de deelstaat Chhattisgarh reed, moest volgens de politie plotseling uitwijken voor een motorrijder. De chauffeur verloor daarbij de controle, waarop het voertuig ter hoogte van een brug van de weg raakte, en daarbij twee tot drie keer over de kop ging. Er vielen minstens 13 dodelijke slachtoffers, en 16 van de 53 gewonden verkeren in kritieke toestand.

Het Indiase verkeer geldt als het gevaarlijkste ter wereld. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie eist het jaarlijks meer dan 200.000 doden. In februari kwamen er in het westen van India nog minstens 37 mensen om bij een gelijkaardig ongeval, waarbij een autobus van een brug in een rivier terechtkwam