Dierenpark Pairi Daiza volzet, geen nieuwe bezoekers toegelaten

Het dierenpark Pairi Daiza in het Brugelette in Henegouwen is vanmiddag volzet geweest. Aangezien de maximumcapaciteit van de parkings bereikt was, liet het park geen nieuwe bezoekers meer toe. Via Facebook raadde Pairi Daiza gegadigden aan het geplande bezoek te verzetten naar een later tijdstip.
Een pagode in Pairi Daiza (archieffoto).

Het mooie weer leidde tot erg druk verkeer in de omgeving van Aat.

Kort na de middag was er nauwelijks nog doorkomen aan, in beide richtingen, vanaf de verkeerswisselaar van de N6 en de N56 ter hoogte van Aat. Er stond minstens twaalf kilometer file tussen het kruispunt "de la violette" en Nimy, aldus de federale politie op de website Inforoutes.

De politie raadde aan de omgeving te vermijden.