E40 afgesloten na wilde achtervolging en ongeval

In het noorden van Frankrijk, vlakbij de grens met België, is de E40-autosnelweg urenlang afgesloten geweest na een ongeval ten gevolge van een achtervolging. De Belgische politie had een vluchtende auto met mensensmokkelaars achtervolgd en beschoten.

Volgens de Franse krant "La Voix du Nord" hebben de agenten het vuur geopend op een Audi met Britse nummerplaat die aan 200 km/uur probeerde te ontsnappen. Twee inzittenden raakten gewond

De auto reed in op een andere wagen die bij een eerder ongeval betrokken was geraakt, waardoor de twee andere inzittenden eveneens gewond raakten. Twee inzittenden zouden Iraakse mensensmokkelaars zijn.

De vier zwaargewonden zijn met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Rijsel. De E40 was een tijdje gesloten in beide rijrichtingen, maar intussen kan het verkeer vanuit Duinkerke naar België weer door. Rond de middag kon het verkeer vanuit België richting Duinkerke en Calais ook weer door.

Meest gelezen