Grootste insect ter wereld is wandelende tak van 62 cm

Onderzoekers zeggen dat ze het langste insect ter wereld hebben gevonden. Het gaat om een wandelende tak van 62 centimeter, die twee jaar geleden ontdekt werd in het zuiden van China. Dat heeft het Insectenmuseum van West-China gemeld.
Xinhua News Agency / eyevine. All Rights Reserved.
Het grootste insect ter wereld.

De wandelende tak meet om precies te zijn 62,4 centimeter en werd aangetroffen in de provincie Guangxi. Het is daarmee de langste van de meer dan 807.000 insectensoorten die tot nu wetenschappelijk beschreven zijn.

De vorige recordhouder bij de insecten was een Maleisische wandelende tak van 56,7 centimeter lang die in 2008 werd gevonden, en die momenteel tentoongesteld wordt in het Natuurhistorisch Museum in Londen.

Het insect werd gevangen genomen door wetenschapper Zhao Li, die er door alerte dorpsbewoners op gewezen was dat er bijzonder grote insecten in de buurt te zien waren. Het kostte hem zes jaar om het uiteindelijk ook te vinden.

"Ik was insecten aan het vangen op een 1.200 meter hoge berg in de nacht van 16 augustus 2014, toen ik een schaduw zag die op een twijg leek. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat de poten van het gigantische insect even lang waren als het lijf", zei Zhao aan het persagentschap Xinhua.

Zhao nam het insect mee naar het Insectenmuseum, waar het zes eieren legde. Onmiddellijk na het uitkomen was het lichaam van het kleinste jong al 26 centimeter lang.

De wandelende tak werd Phryganistria chinensis Zhao gedoopt, ter ere van zijn ontdekker. Er bestaan meer dan 300 soorten wandelende takken.

Xinhua News Agency / eyevine. All Rights Reserved.

De wandelende tak tussen een aantal andere insecten.