Meest gezochte terrorist van Australië gedood door VS

De meest gezochte terrorist van Australië is omgekomen bij een Amerikaanse luchtaanval op IS in het noorden van Irak. De Australische regering heeft het nieuws bevestigd. Procureur-generaal George Brandis zei dat de 24-jarige Neil Prakash zich onder de IS-terroristen bevond die door de VS werden gebombardeerd bij een luchtaanval in Mosul.

"We moeten blij zijn met dit nieuws omdat Prakash de gevaarlijkste Australiër was die we kennen", zo zei Brandis aan ABC Radio. Volgens Brandis was Prakash een belangrijk doelwit en actief betrokken bij het aanmoedigen van terroristische aanslagen in Australië en de Verenigde Staten. "Hij was de Australiër die vanuit het Midden-Oosten het meest in contact stond met vooral de terreurnetwerken in Melbourne en Sydney. Hij was de persoon waarover we ons het meeste zorgen maakten."

Prakash verscheen in propagandavideo's en tijdschriften en ronselde Australiërs, onder hen ook kinderen, om terreurdaden te plegen. In 2013 vertrok hij vanuit Melbourne naar Syrië om zich bij IS aan te sluiten. Hij veranderde zijn naam in Abu Khaled al-Cambodi, een verwijzing naar zijn Cambodjaanse roots.

Meest gelezen