Stones: "Trump, stop met onze nummers te gebruiken"

De Rolling Stones willen niet langer dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump hun muziek gebruikt. De rockband laat in een persbericht weten dat daarvoor nooit de toestemming werd gegeven. Trump laat regelmatig de nummers "You can't always get what you want" en "Start me up" draaien tijdens zijn campagne.

Het is niet de eerste keer dat Trump kritiek krijgt. Eerder maakten ook al REM, Adele, Neil Young en Aerosmith zich boos. Zij wilden ook niet dat hun nummers de Trump-aanhangers aanwakkerden.

Eigenlijk hoeven politieke kandidaten géén toestemming van artiesten te krijgen, zolang ze over een speciale vergunning beschikken om muziek te draaien. Die toestemming wordt verleend door ASCAP (de Amerikaanse Vereniging van Componisten, Auteurs en Uitgevers) en door platenmaatschappij BMI. Maar BMI houdt wél rekening met specifieke wensen van tekstschrijvers en uitgevers.