Studente haalt miljoenen van rekening (miljoenen die ze niet heeft)

In Australië moet een studente voor de rechtbank verschijnen nadat ze miljoenen dollars had afgehaald. De bank bleek haar per vergissing een ongelimiteerde kredietlijn te hebben gegeven. De 21-jarige vrouw werd gisteren opgepakt toen ze op het vliegtuig wilde stappen naar Maleisië.

De vrouw had kort voor haar 18e verjaardag in 2012 een rekening geopend bij de Westpac Bank in Sydney. Toen bleek dat de bank haar per ongeluk ongelimiteerd in het rood liet gaan, haalde ze op korte tijd miljoenen Australische dollar af zonder dat de bank haar tegenhield.

Volgens haar advocaat spendeerde de chemiestudente een miljoen dollar aan luxegoederen zoals handtassen.

Volgens de politie begon vier jaar geleden al een fraude-onderzoek. Pas in maart werd een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De vrouw wordt er nu van beschuldigd op oneerlijke wijze financieel voordeel te hebben verkregen door misleiding.

Volgens de advocate van de studente kan de politie echter moeilijk bewijzen dat de vrouw het geld illegaal uitgaf. Op 21 juni moet de vrouw opnieuw voor de rechter verschijnen.