Trump neemt financiële directeur aan voor nationale campagne

Donald Trump, die vermoedelijk de presidentsnominatie van de Republikeinse partij in de wacht zal slepen, heeft een voormalige verantwoordelijke van zakenbank Goldman Sachs onder de arm genomen om de financiën van zijn nationale campagne te beheren. Trump hoopt een miljard dollar op te halen.

Steven Mnuchin, topman van investeringsmaatschappij Dune Capital Management, "brengt ervaring en expertise zonder voorgaande aan voor de ophaling van fondsen door de Republikeinse partij, die uiteindelijk Hillary Clinton zal verslaan", aldus Trump in een mededeling.

Trump werkte in het verleden al met Mnuchin samen. De miljardair geeft toe dat hij veel geld nodig zal hebben voor deze nieuwe fase in zijn campagne."We gaan proberen meer dan een miljard dollar op te halen, dat is wat nodig zal zijn", aldus de vermoedelijke presidentskandidaat op televisiezender NBC.

Meest gelezen