"Oh nee, je ziet dat ik haarextensies heb"

Rechtstreeks verslag uitbrengen vanuit een restaurant waar de gasten in hun blootje van hun eten kunnen genieten, houdt natuurlijk een risico in. Zeker als er in primetime uitgezonden wordt. De camera moet dan altijd zo gepositioneerd zijn dat zo weinig mogelijk van het aanwezige bloot getoond wordt. Toch liep het fout tijdens de uitzending van het TV3-programma "Story" in Nieuw-Zeeland. Een van de serveersters kwam volledig naakt in beeld, ook al waren haar borsten zedig bedekt. Dat was duidelijk een brug te ver voor de kijkers, met een resem klachten en excuses nog tijdens en na de uitzending.

"Ik kan niet geloven wat ik zopas gezien heb", reageerde een van de presentatoren in de studio, om even later zich te verontschuldigen omdat kijkers "meer te zien kregen dan ze eigenlijk gewild hadden". Die kijkers hadden immers massaal gereageerd, vooral omdat de uitzending plaatsvond toen hun kinderen nog meekeken.

Wie minder onder de indruk was van alle commotie was de serveerster in kwestie, Tyler Diamond. "Mijn eerste reactie toen ik de beelden zag, was: "Oh nee, je kan goed zien dat ik haarextensies heb." Over dat andere was ik minder onder de indruk. Maar ik vermoed wel dat ze niet gedacht hadden zoveel van mij te zien", aldus de 27-jarige Diamond op nieuwswebsite Stuff.

"Ze waren meer gechoqueerd dan ik. Ik had zoiets van: "Oké, dat is een vagina. So what?" Terwijl zij eerder iets hadden van: "Oei, dat is een vagina. Shit!""

De serveerster had alvast geen instructies gekregen hoe ze zich voor de camera moest gedragen. Dat er te veel getoond werd, gebeurde bijgevolg spontaan: "Het ging om een naakte restaurantervaring en ik was nu eenmaal de blote serveerster. Ze zeiden dat we rechtstreeks de ether ingingen en ik had zoiets van: "Da’s goed." Bovendien wisten de kijkers dat er bloot zou te zien zijn. Daar had men hen vooraf toch voor gewaarschuwd."