"Raid op vluchtelingenkamp in Syrië mogelijk oorlogsmisdaad"

De chef van de humanitaire operaties van de Verenigde Naties Stephen O'Brien heeft gevraagd om meteen een onderzoek te starten naar de luchtaanvallen op vluchtelingenkampen in Syrië, waarbij minstens 30 doden vielen. O'Brien is "geschokt en diep verontwaardigd" door de aanval.

"Als men ontdekt dat deze schokkende aanval opzettelijk gericht was op een burgerlijke structuur, kan het gaan over een oorlogsmisdaad", zei O'Brien in een persmededeling.

De luchtaanvallen vonden plaats op vluchtelingenkampen in Idleb, in het noorden van het land. De regio wordt gecontroleerd door het al-Nusrafront, de tak van Al Qaeda in Syrië. Duizenden mensen hebben er hun huis de afgelopen weken verlaten en namen hun intrek in vluchtelingenkampen aan de grens met Turkije.

Bij de aanval zouden minstens 30 doden gevallen zijn en meer dan 80 mensen raakten gewond. "Ik ben geschokt en diep verontwaardigd door het nieuws over de dood van burgers vandaag door luchtaanvallen die twee installaties hebben geraakt waar ontheemde mensen op zoek waren naar een toevluchtsoord", volgens O'Brien.