"Staakt-het-vuren in Aleppo met 72 uur verlengd"

Het staakt-het-vuren in de Syrische stad Aleppo is met 72 uur verlengd. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gemeld. Zo moet worden vermeden dat de situatie in het land - dat al vijf jaar te kampen heeft met een burgeroorlog - nog verslechtert.
(Archieffoto)

"Om een verergering van de situatie te voorkomen, is op initiatief van Rusland, de wapenstilstand in de provincie Latakia en in de stad Aleppo verlengd met 72 uur vanaf 00.01 uur zaterdag", meldt Defensie in een persbericht.

De voorbije twee dagen was er al een wapenstilstand van kracht in Aleppo, de provincie waar de strijd tussen het regeringsleger en de rebellen de laatste weken hevig was opgelaaid. Het staakt-het-vuren kwam er toen onder druk van Rusland en de Verenigde Staten.