Binnenkort thermen aan dijk van Oostende

Het Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen op de dijk in Oostende zijn aan een grondige restauratie toe. En dat is dé gelegenheid om het zwembad en de hammam terug te openen, vindt burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A).

Zowel de binnenkant als de buitenkant van de Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen worden volledig gerestaureerd. Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) wil dat het geheel in zijn oude glorie wordt hersteld, zoals het was in de periode tussen de twee wereldoorlogen. En daar hoort ook het zwembad bij, want dat is nu niet veel meer dan een put bekleed met tapijt, zegt Vande Lanotte.

"Bij de renovatie moet het zwembad opnieuw geopend worden, net als de hammam die zich in de kelder bevindt. Het gebouw moet transparant worden, want nu zijn veel dingen toegemetst. Ook de ruimte rond de thermen moet zoveel mogelijk de oude glorie benadrukken, dus het is de bedoeling dat de wagens binnenkort ondergronds geparkeerd kunnen worden", zegt de burgemeester.

De volledige renovatie zal zo'n 40 miljoen euro kosten en moet over vijf jaar klaar zijn.