Boze broer van Pakistaanse bakker verantwoordelijk voor giftige snoepjes

In Pakistan heeft de broer van een bakker in de oostelijke provincie Punjab toegegeven dat hij na een ruzie opzettelijk pesticiden heeft gemengd onder het gebak. Het incident dateert van vorige maand en kostte het leven aan meer dan dertig mensen. Tientallen anderen werden ziek na het eten van het snoepgoed.
AP2010
Archieffoto

Een kersverse grootvader had op 17 april in een winkel in de provincie Punjab laddu gekocht, gebakken deegballen met suiker, om samen met zijn vrienden en familie de geboorte van zijn kleinzoon te vieren. Maar het feest was van korte duur: nog diezelfde dag stierven 10 mensen een vergiftigingsdood.

Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat een werknemer zich had vergist en in plaats van smaakmakers per ongeluk een blik vloeibare pesticide aan het deeg had toegevoegd. Maar later onderzoek wees uit dat de giftige stoffen opzettelijk werden toegevoegd door de jongere broer van de bakker, die wraak wilde nemen na een ruzie. De man heeft de feiten inmiddels bekend. Volgens de politie zitten momenteel zeven mensen in de cel, onder wie de eigenaar van de bakkerij en zijn broer.