Gevatte mensensmokkelaars zijn Irakezen

De 4 mensensmokkelaars die gisteren gevat werden door de politie na een wilde achtervolging op de E40, zijn Koerdische Irakezen. Dat zegt het parket van Duinkerke.

De Belgische politie zat gisteren een auto met 4 mensensmokkelaars op de hielen, waardoor de E40-autosnelweg urenlang werd afgesloten. De politie kwam de Irakezen op het spoor tijdens een controle op een parking in Jabeke, maar de mannen namen de vlucht in een Audi met een Britse nummerplaat. Agenten openden het vuur en ze konden de wagen uiteindelijk in Duinkerke doen stoppen, toen de auto inreed op een andere wagen.

Twee inzittenden raakten gewond door de schoten van de politie en twee andere liepen verwondingen op door de botsing met een personenwagen. Ze werden nog niet verhoord omdat ze nog steeds in het ziekenhuis verblijven, meldt het parket. "Ze worden vervolgd voor het illegaal verblijven in België, het in gevaar brengen van anderen met een gemotoriseerd voertuig en het rijden van een wagen zonder vergunning", klinkt het.