Hert ziet het even niet meer zitten

Afgelopen dinsdag kreeg de milieudienst van New York een wel opmerkelijke oproep te verwerken. Iemand had immers een hert in het bos zien liggen met een enorme lampenkap in de vorm van een lichtbal over zijn kop. Toen medewerker Jef Hull het dier uiteindelijk gevonden had, bleek het geen sinecure om de bal van diens kop te trekken.

Een eerste poging liep immers faliekant af, omdat de lampenkap te glad was en de handen van Hull ervan schoven. Het hert stond toen verschrikt recht en liep weg. Daarbij botste het dier tegen een boom, waarbij het tegen de grond viel.

Tijdens zijn tweede poging gebruikte Hull een jas om over de kap te gooien, waardoor hij die beter kon vasthouden. Het hert probeerde zich verschrikt los te rukken, met uiteindelijk positief resultaat. De man kon daarna met trots poseren met de lichtbal: