Journalist Thomas Erdbrink presenteert "Zomergasten"

De Nederlandse journalist Thomas Erdbrink (40) presenteert dit jaar VPRO Zomergasten. De journalist en Iran-correspondent volgt Wilfried de Jong op, die het avondvullende tv-programma drie zomers lang presenteerde.

"Ik had niet verwacht als presentator voor "Zomergasten" te worden gevraagd, maar ik heb er verschrikkelijk veel zin in", reageert Thomas Erdbrink op zijn aanstelling. "Waar ter wereld bestaat het nog om een avond lang écht te praten met de interessantste mensen van het land, live op televisie? Ik ga mijn best doen om de juiste vragen te stellen."

"Zomergasten" van VPRO is van 31 juli tot en met 4 september op zondagavond vanaf 20.15 uur te zien op NPO2. De VPRO maakt op een later moment de gasten bekend.

Erdbrink is sinds 2002 correspondent in Iran en werkt voor de New York Times, de Volkskrant en het NOS Journaal. De Nederlander, een van de weinige westerse journalisten in Iran, werkt ook voor enkele Vlaamse media.

Erdbrink maakte vorig jaar de ook op Canvas uitgezonden reeks "Onze man in Teheran". Hierin toont Erdbrink zijn werk en zijn leven in Iran. "Thomas is een journalist pur sang die met zijn open blik en kennis zeker voor boeiende avonden zal zorgen", verwacht hoofdredacteur VPRO Televisie Karen de Bok.

Meest gelezen