Lichaam met "cementschoenen" aangespoeld in NY

Een lichaam dat eerder deze week werd aangetroffen op het strand van Brooklyn (New York) had "betonnen schoenen" aan. Het overgieten van de voeten van een slachtoffer met beton alvorens hem in het water te gooien, wordt geassocieerd met de georganiseerde misdaad en de maffia. Al is dat vooral in fictie, tot nog toe zijn er zo goed als geen bewijzen dat dit ook echt gebeurt.

Het slachtoffer werd geïdentificeerd als de 28-jarige Peter Martinez, een bekend bendelid. "Het slachtoffer was ingepakt in plastic zakken, zijn armen waren achter zijn rug gebonden en zijn voeten waren ondergedompeld in beton", aldus de politie van New York volgens BBC. "Het gaat duidelijk om een moord."

Het gebruik van dergelijke "cementschoenen" om slachtoffers te doen verdwijnen op de bodem van de oceaan wordt gelinkt aan de maffia, maar wordt vooral beschouwd als een legende en iets dat enkel voorkomt in fictie. Verschillende misdaadschrijvers gaven te kennen dat Martinez bij hun weten het eerste slachtoffer is dat zo om het leven kwam.

De doodsoorzaak wordt momenteel nog onderzocht. Daarnaast wordt bekeken of Martinez' voeten voor of na zijn dood werden gebetonneerd. Wat al wel duidelijk is, is dat de dader niet gewacht heeft tot het beton volledig opgedroogd was, waardoor het vol luchtbellen zat. Dat is mogelijk de reden waarom het lichaam toch is aangespoeld.

Meest gelezen