Massale uitocht dagjestoeristen leidde tot files

De massale uittocht van dagjestoeristen naar de kust en naar allerlei binnenlandse attracties heeft vanmorgen grote problemen veroorzaakt op de baan. De dierentuin Pairi Daiza vroeg aan zijn bezoekers zelfs om thuis te blijven.

Net zoals gisteren liep de dierentuin Pairi Daiza goed vol. Iets te vol zelfs. Het park vroeg aan de bezoekers die nog niet vertrokken waren om thuis te blijven, want het was minstens een uur aanschuiven op de N56 van Mons naar Brugelette. Of het park vandaag ook uitzonderlijk openblijft  tot 20 uur, is nog onduidelijk.

Wie de dieren in Planckendael wilde zien, moest ook het nodige geduld aan de dag leggen. Op de E19 was er vertraagd verkeer en het was bumperkleven op de afrit Zemst (N267) tot aan de Leuvensesteenweg. Daardoor was het recreatiedomein Bloso Hofstade ook erg moeilijk bereikbaar.

File naar de zee

Wie een dag met zijn voeten in het zand wilde zitten, moest ook wat aanschuiven. Na de middag was er nog altijd vertraagd verkeer op de E40 en de N49 naar de kust en op de toegangswegen naar de badsteden staan soms nog files.

Op de toegangswegen naar de pretparken was het druk, maar alleen richting Plopsaland De Panne leidde dat tot wachtrijen van een half uur en meer. Het was minstens 30 minuten aanschuiven op de E40 aan de afrit Adinkerke en ook de lokale wegen zaten propvol, waardoor het verkeer maar stapvoets vooruit kon.