Met 25°C warmer in België dan in zuiderse bestemmingen

Een citytrip naar Marrakech, Madrid of Lissabon? Een weekje Kreta? U moet er in elk geval niet heen, dit weekend, voor het goede weer. In eigen land doen we het vandaag, zaterdag en zondag beter dan de veel zuiderse vakantiebestemmingen.

Een zomerse, warme en zonnige dag met onschuldige hoge wolken, zo klinkt de weersverwachting op de website van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). België doet daarmee beter dan veel exotische bestemmingen. En dat terwijl er eind april nog sneeuw lag in de Ardennen.

De beloofde maxima van 25°C halen we alleen in de Kempen. Maar het centrum van het land hoeft nauwelijks onder te doen. In Brussel, Antwerpen en Gent zien we morgen en zondag temperaturen tot 24°C. Aan de kust wordt het iets koeler met zaterdag maximaal 21°C en zondag maximaal 22°C. Diezelfde maxima gelden dit weekend ook in de Ardennen. Al hebben ze daar wel kans op een druppel regen.

Beter dan Spanje, Portugal en Marokko

Het lijkt de wereld op zijn kop. In Lissabon, in Portugal, is het de komende twee dagen maximaal 17°C. Morgen mogen ze daar ook een stevige plensbui verwachten. Nattigheid en onweer staan eveneens op de tabellen van de Spaanse meteorologische dienst. In Madrid gaat het kwik morgen niet eens boven de 16°C. Voor zondag is regen voorspeld.

Marokko dan maar? Een goed idee. Maar ook daar halen ze dit weekend niet de temperaturen die wij hier in België halen. Ze komen wel in de buurt. In Marrakech wordt het tot 24°C. En dat zowel op zaterdag als op zondag. Mocht u op reis zijn en toevallig een bezoek willen brengen aan het Djemaa el Fnaplein, dan is een paraplu zondag geen overbodige luxe.