Pearl Jam voert opnieuw de Album 500 van StuBru aan

Voor het vijfde jaar op rij hebben de luisteraars van Studio Brussel "Ten" van Pearl Jam naar de eerste plaats van de Album 500 gestemd. "AM" van Arctic Monkeys stoot naar plaats 2 door. "Nevermind" van Nirvana zakt naar plaats 3.

Naar jaarlijkse traditie was de voorbije dagen de Album 500 te horen op Studio Brussel. Daarbij kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete albums aller tijden. Om 18 uur vanavond was de ranglijst aan de nummer 1 toe. Voor het vijfde jaar op rij bekleedt het album "Ten" van Pearl Jam die stek.

"AM" van Arctic Monkeys klimt van de vierde naar de tweede plek. "Nevermind" van Nirvana zakt dan weer van de tweede naar de derde plek. "Dark side of the moon" van Pink Floyd eindigt op plaats 4. "Purple rain" van de ondanks overleden artiest Prince stijgt liefst 91 plaatsen en vervolledigt de top 5.

dEUS hoogst genoteerde Belgen

Alles samen staan dit jaar 61 Belgische albums in de lijst. "Worst case scenario" van dEUS is het hoogst genoteerde Belgische album op plaats 13. Met 5 albums is de groep de beste vertegenwoordigde Belgische band in de lijst.

Met 7 albums heeft Muse het grootste aantal albums in de Album 500. Hoogste nieuwkomer is "To pimp a butterfly" van Kendrick Lamar op plaats 32. Zeven albums in de lijst kwamen pas in 2015 uit. Het oudste album is "Elvis Presley" van Elvis Presley uit 1956.

Top 10 van de Album 500 van Studio Brussel

1. "Ten" - Pearl Jam
2. "AM" - Arctic Monkeys
3. "Nevermind" - Nirvana


4. "Dark side of the moon" - Pink Floyd
5. "Purple rain" - Prince
6. "Songs for the deaf" - Queens of the Stone Age
7. "Rumours" - Fleetwood Mac
8. "Whatever people say I am, that's what I'm not" - Arctic Monkeys
9. "The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars" - David Bowie
10. "Metallica (the black album)" - Metallica

Meest gelezen