Werkgever ergert zich vooral aan smartphone op het werk

Werkgevers ergeren zich het meest aan het feit dat hun werknemers met hun smartphone bezig zijn tijdens de werkuren. Nog een grote bron van ergernis zijn werknemers die weinig respect tonen op de werkvloer, of werknemers die vaak ziek zijn. Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

21 procent van de werkgevers ergert zich blauw aan werknemers die regelmatig met hun smartphone bezig zijn, en ruim 17 procent van de werkgevers vindt het vervelend wanneer ze op de werkvloer te veel met privézaken bezig zijn. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 835 micro-ondernemingen en kmo’s.

“Bij werknemers die na de uren nog vlot bereikbaar zijn en niet vies zijn om dan af en toe te werken wordt dat door de vingers gezien, maar dat geldt niet voor werknemers die enkel en alleen hun uren kloppen”, weet Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. “Werk en privé mogen dan wel voor bepaalde profielen steeds meer door mekaar lopen, maar dat wil niet zeggen dat alle werknemers op het werk hun eigen zin kunnen doen, want dat vinden werkgevers diefstal van tijd en dus ook geld", klinkt het.

Ook werknemers die vaak ziek zijn, werken de werkgevers op hun zenuwen. Het gaat hier niet over de mensen die echt ziek zijn, zegt het NSZ, maar wel over de mensen die regelmatig een snipperdag nemen of maandagziek zijn.

Grootste ergernissen op een rij

  1. 1. Dat ze vaak met hun smartphone bezig zijn (21,1%)
  2. 2. Dat ze een gebrek aan respect vertonen op de werkvloer (18,8%)
  3. 3. Dat ze vaak ziek zijn (18,8%)
  4. 4. Dat ze met privézaken bezig zijn tijdens hun uren (16,9%)
  5. 5. Dat ze weinig flexibel zijn (8,1%)
  6. 6. Dat ze de werkuren niet respecteren (7,9%)